PENJELASAN MENGENAI JDM5 / OBESITI

1. Kalori yang berlebihan akan ditukar pada lemak. Pada permulaan sel saiz sel lemak membesar dan kemudian bertambah bilangan. Semasa penurunan berat badan saiz sel lemak boleh mengecil sebayak 60-80%,.tetapi bilangan sel lemak hanya dapat berkurang sedikit ( 30%).

2. Penyebab ketidakseimbangan kegunaan kalori dan pembentukan lemak berbeza pada setiap individu dan faktor umur, jantina, keturunan, emosi, persekitaran, penyakit, ubatan memainkan peranan.

3. Famili yang gemuk lebih kemungkinan berkongsi gaya hidup dan diet yang menjurus pada kegemukan.

4. Dengan peningkatan umur, lebih banyak otot bertukar kepada lemak.

5. Mengandung dan pengamalan pil / suntikan / implan merancang keluarga banyak menyumabang kepada kegemukan pada wanita.

6. Penyakit kronik yang biasanya menyebabkan kegemukan seperti PCOS, hipotiroid, Sindrom Cushing, Kemurungan, Prader- Willi Syndrome dan penyakit pada kelenjar pituitary.

7. Mereka yang lemak berkumpul di pinggang 3x lebih risiko mengidap penyakit seperti darah tinggi dan jantung berbanding mereka yang lemak terkumpul di pinggul dan paha.

8. Melalui JDM5, rawatan pengurusan badan, telah Dr. Rozmey meletakkan pada kesunguhan pengamal JDM5 mengurangkan kalori dan menukar pemakanan tinggi kaborhidrat, protein dan lemak kepada yg rendah kalori, lemak, kaborhidrat dan mula perbanyakkkan mengambil serat, sayur dan buahan.

9. Ubatan berkimia bertindak dengan menekan / menahan rasa lapar tanpa membantu sel meningkatkan tahap metabolisma. Dan terbukti tidak berkesan dalam perawatan penurunan berat badan, secara keseluruhan, dimana 90% kes , terjadi kegemukan mendadak sebaik saja berhenti mengamal pil berkimia .

10. Penyelidikan yang dijalankan di UK dan US selama 20 tahun mendapati rawatan dengan pil pelangsing berkimia hanya mampu menurunkan berat badan 5-10% sahaja dan 30 % tidak langsung hilang berat manakala 60 yg berat turun , mengalami kenaikan berat semula , lebih dari berat asal hanya dalam tempoh 3 ke 6 bulan.

11. JDM yang di formulasikan oleh Dr Rozmey bertindak memperhebatkan lagi amalan pengurusan berat badan ‘GOLD STANDARD’ iaitu kurangkan kalori dan banyak membakar lemak dengan kebolehan mengaktifkan metabolisma kita, tenaga , pengunaan glukos dan pembakaran lemak. Sistem usus juga dirawat dengan membuang lemak yang berlebihan, toksin dan bakteria yang berbahaya di dalam usus, hasil campuran fiber guar gum.

12. Masih banyak mereka yang gemuk hanya kerana kesalahan amalan memakan makanan yang tinggi lemak, protein dan kaborhidrat pada masa yang salah dengan cara yang salah.

13. SEPATUTNYA kita semua sedar, kita tidak akan gemuk kerana tidak pernah senaman atau kurang senaman,.namun kita akan mula gemuk jika mula tabiat makan secara berlebihan pada waktu yang salah dan jenis yang salah. MAKANAN adalah satu-satunya yang paling berKUASA di dunia yang membuat anda GEMUK.!!!!!!!!!!!!!!

14. Pengamal JDM5 yang positif dan sanggup menukar tabiat , cara makan, jenis makanan dan sanggup mengurangkan kalori yg diambil setiap hari dan JIKA PERLU hanya ambil JDM5, air masak dan sedikit sayuran dan buahan serta berani untuk membuat catuan jumlah makanan yang diambil seharian kepada 4 atau 5 pecahan kecil pasti berjaya menurunkan berat ke tahap berat ideal 100%, dan ini telah dibuktikan berulangkali oleh mereka yang bersungguh-sungguh.. dengan JDM5…MENGAPA ANDA TIDAK BOLEH !!!!!

15. Pengamal JDM5 mestilah berani menyatakan pada diri mereka dan mendisplinkan diri mereka dengan mengamal pemakanan / program yang di syorkan oleh Dr Rozmey (Pakar Penyelidik Obesiti).

16. Dengan mengambil JDM yang mengandungi formula membakar lemak, sekiranya penguna mengamal pengambilan kalori kurang dari 1000kcal / hari, mula ambil fiber, sayur dan buah..mengambil hidangan secara catuan dalam jumlah yang kecil sebanyak 4-5 hidangan,..sebenarnya ada telah membuatkan JDM5 mampu bekerja 2 -3X ganda,..ini kerana setiap kali anda makan kecil, enzim pembakar lemak di hasilkan dan bersama dengan ‘fat burner’ dari JDM 5 dapat membakar semua kalori kecil yang anda ambil dan mampu selebihmnya bertindak bergandingan membakar lemak -3X ganda dari amalan biasa.

17. Inilah yang dialami oleh semua pengamal JDM5, pada penguna yang sukar, kesukaran itu dapat anda leburkan sekiranya anda yakin berjuang mengikut nasihat pemakanan yang Dr Rozmey selidik dan sarankan.


SELAMAT BERJAYA DAN KEKAL SIHAT LANGSING MENAWAN
DENGAN FORMULASI PAKAR


Dr Rozmey
Pakar Penyelidik Obesiti / Pakar Perbidanan & Sakit Puan
CEO HPM / JMC

0 comments:

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 dR Group Product |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.